Doroti Füstölő Berendezések
DorCont SC24 folyékony füstporlasztó berendezés & Doroti SCZ2000 Folyékony füst zuhanyzó alagút

A húsfeldolgozó-, sajt- és sütő iparban a füstölés napi kihívást jelent, amely minőségi problémákkal, biztonsági kockázatokkal és magas termelési költségekkel jár.

A hagyományos füstölési módszer sok problémát okoz, mint például tűzveszély, robbanásveszély, megbízhatatlan füstölés és egészségtelen munkafeltételek. Ezen eljárás alkalmazásával, melynek során a füst mennyisége és minősége ismeretlen marad a füstölt áru minősége a tét.

A manapság egyre népszerűbb folyékony füst általi füstölés és a Doroti PACK Kft. által gyártott és forgalmazott DorCont folyékony füstporlasztó berendezés avagy az SCZ2000 Zuhanyzó alagút alkalmazása, melyek megszűntetik ezeket a problémákat és megbízhatóbbá teszik a füstölési folyamatot, melyre manapság a modern élelmiszerágazatnak nagy szüksége van.

A porlasztó berendezés-, zuhanyzó alagút használata és a folyékony füst alkalmazása hosszú távon rendkívül gazdaságos és maximálisan ártalmatlan az emberi szervezet számára.

A füstölési folyamat alatt és után egyáltalán nincs füstkibocsátás, ennek köszönhetően nincs szükség, különböző utánégetőkre és katalizátorokra, mint a hagyományos füstölési folyamatnál. Az alkalmazott folyékony füst rendkívül nagy előnye pedig, hogy összetételében nem található meg az egészségre ártalmas hamu és kátrány.