Magyarországon a DOROTI PACK Kft. teljes kizárólagossággal forgalmazza a JBT SCHRÖDER tűspácolók vezető gyártójának gépeit az élelmiszeripari ágazatban. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy egyre több kiváló minőségű termék szolgálja a piaci szükségletek kielégítését és garantáljuk a szolgáltatás magas színvonalát is, azzal a céllal, hogy ügyfeleinkkel maximális elégedettséggel dolgozhassunk együtt.
INJEKTÁLÁS ÉS PÁCOLÁSI TECHNOLÓGIÁK
Az elveken és szenvedélyen alapuló minőség a SCHRÖDER etikája. A világszerte elismert gyártótól megbízható know-how-val csúcstechnológiai megoldásokat kínálunk a teljesen automatizált, komplett gyártósorok hús-, baromfi- és halfeldolgozáshoz.
HÚS PÁCOLÁS
A minőségi húspácolás sokkal összetettebb, mint a sós páclé egyszerű hozzáadása a feldolgozásnál. A tipikusan pácolt hústermékek közé tartoznak az egész húsdarabok, a kicsontozott húsok és húsrészek (bőrrel és bőr nélkül), valamint a csont nélküli húsok is. A Schrödertől a főtt és nyers pácolt áruk, a friss húsok, a halak és a baromfik pácolására alkalmas berendezések mind szerepelnek a kínálatunkban.
SZÁRNYASOK PÁCOLÁSA
A baromfik és szárnyasok pácolásához pedig a speciálisan kifejlesztett injektorok kínálnak számos megoldási lehetőséget. Az IMAX 430, 630 és 930 injektorok a baromfi pácolásához széles körű alkalmazást nyújtanak, egész és fél csirkékre, valamint különböző darabokra (combok, mellek és szárnyak). Az IMAX 630-as készülék további adagolótartállyal is felszerelhető. Ez lehetővé teszi például, hogy az injektorba két darab szegmentált csirke egy egységként kerüljön be a szállítószalagokon, különálló kazettákkal.
HALAK PÁCOLÁSA
A termékminőség javításához mind az egész halak, mind pedig a halrészek esetében kínálunk halpácolásra alkalmas berendezéseket. A halpácolás előnyei, hogy az egyes aromákat fokozza, egyenletes marad a sótartalom, zsengébb textúrát kap a termék, jobb lesz a vízvisszatartás, hosszabb az eltarthatóság, valamint jobb főzési, füstölési és sütési tulajdonságokkal fog rendelkezni a hal. Továbbá növekvő hozammal számolhatunk (pl. darabolt termékek esetében) és az értékes termékjellemzők (pl. zsírtartalom) szezonális eltéréseinek kiegyenlítése is megvalósítható.
BRIMAX pácolás, páclé előkészítési technológia
Az egyenletes termékminőség mellett a BRIMAX sóoldatkészítő rendszer a kezelő számára útmutatást nyújt a sóoldat készítése során, súlyellenőrzést a dózer adagolása során, egyenletes hűtési és keverési időt és még sok mást.
IMAX injektálás, tűspácolási technológia
Az tűs pácolás a csontozott és csont nélküli húsok esetében gyakori módszer. A Schröder IMAX injektorok integrálása a feldolgozóüzemekbe rugalmas és egyedi megoldást jelenthet. A hagyományos pácolási módszerek mára ritkán elegendőek ahhoz, hogy a sós páclét egyenletesen eloszlassák a termékekben, húsdarabokban az ipari feldolgozás során. A pontos befecskendezési mennyiségek egyenletes eloszlással, a folyamatos gyártás és higiénikus kialakítás mellett is tökéletesen működnek és ez csak néhány dolog az IMAX felsorolt előnyei közül.
PREMAX mechanikus előkészítési technológia
A Schröder PREMAX rendszer céljai az intramuszkuláris és extramuszkuláris szelet kohéziójának javítása, a nagyobb hozam, a puhító hatás és a különböző húsrészek későbbi gyártási folyamatokhoz való igazítása.
MAX masszírozási technológia
A Schröder MAX vákuummasszírozó egységeket elsősorban csont nélküli húsdarabokhoz tervezték. A MAX masszírozó egységek vákuummal és anélkül, szabályozott hőmérsékleten, folyamatos feldolgozásban és adagolásos üzemben is egyaránt használhatók.
További információkért keresse fel a gyártó honlapját:
https://schroeder-maschinen.de/en/home-en